קטיף עצמי

 

 

קטיף עצמי: נוריות, חמניות, ירקות חורף, מסיק זיתים ועוד. חווית חיים קטנה גדולה

 

קטיף עצמי בחווה בתל אביב

 

 

קטיף עצמי של נוריות

ראשונות פורחות הנוריות. מדי שנה, בסביבות חג הפסח הן פורחות במגוון מרהיב של צבעים בשדות החווה. הנורית היא פרח מוגן בישראל ולכן אסור לקטוף אותה בטבע, קטיף פרחים מוגנים בכלל ובהם נוריות, מותר רק במקומות  המיועדים לכך. אנו שותלים אותן בתחילת הסתיו ובחג הפסח הקרוב, כאשר הן יפרחו במלוא תפארתן תוכלו לבוא, להכין לכם זר נוריות צבעוני בקטיף עצמי ולקחת אותו הביתה. 

קטיף נוריות אביבי כבר הפך למסורת שאנו מאוד גאים בה בחווה. זו חוויה מהנה מאוד לילדים ולהורים.המבקרים עוברים בין הערוגות,זרי הפרחים בידיהם וברקע שדות הנוריות הססגוניים וממלאים מדי שנה פרק שלם באלבומים משפחתיים רבים.
רגע לפני שאתם מגיעים לקטיף הנוריות, רצינו לספר לכם קצת עליהן:

הנורית היא פרח בר מוגן הפורח באביב בשלל גוונים של אדום, צהוב, כתום, ורוד, סגול ואפילו לבן. למרות שקיימים בעולם מעל ל-400 מינים שונים, בארץ מצויה בעיקר נורית אסיה. את הנוריות שותלים בתחילת הסתיו, לאחר הגשם הראשון, בסביבות החודשים אוקטובר-נובמבר. השיטה פשוטה: קודם משרים את הפקעות למשך כ-12 שעות, ולאחר מכן יוצרים באדמה חורים בגודל של אצבע אחת, שותלים את הפקעות ומכסים. במהלך החורף הפרחים מתפתחים לאיטם ועם בוא האביב, מחודש מרץ ועד מאי, פורחות הנוריות למשך כשמונה שבועות של מפגן צבעוני עוצר נשימה, בזמן זה נערך קטיף הנוריות בחווה.

 

קטיף עצמי של חמניות

על אף שקטיף החמניות מתרחש לקראת הקיץ, אפשר להבחין בחמניות שמקדימות לפרוח עוד במהלך קטיף הנוריות שקודם לו שכן הן גבוהות, גדולות ובולטות גם בראשית דרכן. רק כשהחמניות בשיא תפרחתן מתרחש הקטיף העצמי.  

נוכחותן של החמניות בולטת עד שפשוט אי אפשר להתעלם מהן ובכך תיווכחו בעצמכם מיד כשתגיעו לחווה בעונת הפריחה שלהן. מאותה סיבה כנראה, הן שימשו השראה לאמנים רבים שהמפורסם שבהם הוא כמובן וינסנט ואן גוך. כאן בחווה הן משמשות כתפאורה מרהיבה לצילומי ההורים והילדים. 

בחווה גדלות חמניות קטנות המשמשות לנוי. הפרח המיוחד גוּדל כבר על-ידי האינדיאנים בצפון אמריקה ושימש למאכל ולשמן. מאוחר יותר הבחינו ביופיו המרשים והוא אומץ גם כצמח גן למטרות נוי. החמנייה משמשת כיום גם למאכל ולמרפא, אולם רבים מאיתנו מכירים את שימושה הנפוץ בארץ – גרעינים לפיצוח. הזנים המיועדים לפיצוח ולמאכל נפוצים באזור הים התיכון, בישראל, טורקיה וספרד.

 

 

קטיף עצמי -עונתי
איפה? בשדות השונים או בכרם ברחבי החווה
מתי? מספר פעמים בשנה, עקבו אחרינו 

* הקטיף מותנה במזג האוויר ובהיצע טבעי

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

החווה סגורה בשבת

חוויה וטבע בתל אביב